13-06-2022

Bilan 2022

Het voetbalseizoen is nu echt afgelopen!

Het voetbalseizoen is nu echt afgelopen!


Het was een zwaar seizoen, eigenlijk een nieuwe start voor onze vereniging. In 2019 waren wij goed gestart maar in 2020 kwam corona, dit verstoorde het voetballeven voor een lange tijd. Pas in juli 2021 konden wij terug een beetje op een normale manier voetballen; gaandeweg werden alle regels inclusief alle horeca-regels teruggeschroefd.


Financieel was het geen goed jaar, dankzij de subsidies van de verschillende overheden hebben wij ons staande kunnen houden.


Seizoen 2021-2022 was een topper! U7 hebben het eerste luik van competitie zich vooral kunnen focussen op leren voetballen, pas vanaf januari 2022 hebben zij deelgenomen aan de competitie. Dat heeft ons geen windeieren gelegd.


U8, U9 en U10 kenden een prachtig seizoen, leuke wedstrijden, winst of verlies maakt niet uit, wel de lachende gezichten van spelers, coaches en ouders. Daar doen wij het voor.


U11, U13, U15, allen hebben zij een geweldig seizoen achter de rug. De ene ploeg die wekelijks leuk voetbal brengt, de andere ploeg die met de beker van Boechout naar huis komt of deelneemt aan aan Unified G voetbalwedstrijd.


U17 ploegen kenden een seizoen met 2 gezichten. Een ploeg ging voor het de wind en zij kroonden zich tot kampioen in hun reeks tijdens het eerste luik van de competitie, de andere U17 ploeg kende een veel moeilijker seizoen. Heel veel nieuwe jongens, een jonge coach maar ondanks deze ingrediënten was het vaak heel moeilijk. Ik wil graag alle U17 spelers van Oxaco-Boechout bedanken voor hun inzet dit seizoen. MERCI!


G kids & youngstars kenden een geweldige dag tijdens het G tornooi, dat was een mega-topper!

U21 speelden zowel op zaterdag als zondag. Op zaterdag in een echte U21 competitie, op zondag tussen senioren en mee aan de top!  Zij hebben vaak heel wat ploegen uit de nood geholpen, inclusief de allerlaatste wedstrijd van het seizoen in eerste recreatieve.


Jullie mogen terecht fier zijn op jullie prestaties!


Naast al dit jeugdig geweld speelden de veteranen hun wedstrijden, door de onregelmatige kalender hebben zij niet het seizoen achter de rug wat zij voor ogen hadden. Volgend jaar hebben zij beter te doen dan dit seizoen.


Onze dames kenden verschillende hoogtepunten dit jaar. Halve finale in de beker van Antwerpen! Als enigste ploeg niet verloren van Sporting Vremde tijdens de competitie.

De resultaten van A en B team mochten er zijn!


De jongens van de 4 ploeg, olv Brigitte en Sven kenden een wisselvallig seizoen maar hebben zich daarom niet minder geamuseerd.


Als club proberen wij in het begin van het seizoen iedereen op zijn niveau te laten voetballen, op basis van onthoofd seizoen door corona hebben wij in mei 2021 ploegen ingeschreven op basis van aantallen. Dat is niet altijd de beste maar in dit geval de enigste leidraad. Hierdoor hebben wij in augustus een eerste knoop moeten doorhakken omdat er teveel spelers stopten, teveel gekwetsen, ... waren en wij te weinig spelers hadden voor 4 elftallen in de bovenbouw.


Wij hebben gekozen voor een beloften-elftal in 4e recreatieve, 1e recreatieve en 4e provinciale C. Was dit wat té? In het begin niet maar na enkele weken was het al puzzelen en wij zijn blijven puzzelen ... tot het bittere einde. De resultaten voor Ere (1e recr) waren dramatisch, de eerste weken werd er niet gewonnen maar de jongens hebben het hoofd niet laten hangen en dankzij een paar fantastische overwinningen hebben zij zich enkele weken voor einde van de competitie gered!


De beloften, aangevuld met enkele oudere krijgers, hebben tot op het einde meegedaan voor de promotie.


Maar als club hebben wij iets unieks gedaan, geen enkele ex-KVV club heeft ons dit voorgedaan en zal ons dit ooit nog voordoen.


Tijdens de fusiegesprekken in 2018 stelde Dave Meersman (hoofdcoach) voor om elftal in de provinciale reeksen in te schrijven. Dit was een volledige nieuwe denkpiste, onbekend terrein voor de bestuurders. Echter heeft ons dit geen windeireren gelegd!


Dit seizoen heeft het provinciale elftal - en iedereen die afgelopen maanden, jaren hieraan heeft meegeholpen – voor het eerst in onze jonge clubgeschiedenis de eindronde in de provinciale reeksen behaald.


Het was een feest en dit smaakt naar meer! Merci voetballisten! 


Dit is een werk van jaren, dit is dankzij de inzet van spelers, bestuurders, ploegafgevaardigden, steun van fans, trainers en in het bijzonder Dave Meersman. Thanks!


Op het einde van elk voetbalseizoen hangen heel wat spelers (er stoppen toch een paar geweldige sjotters), coaches en bestuurders hun shoes, trainingspak of bestuurderspet aan de haak. Dave Meersman (T1 prov), Jerry Jennes (T1 ere), Peter Verstegen (délègée prov/ere), Peter Goris (bestuurder), Ulrich Lamberechts (penningmeester), Almir (coach u10), Jelle Roelants (coach dames), Bert Verstraeten (coach fcob 4), Joris Vervoort (u21) bedankt voor jullie inzet de afgelopen jaren en natuurlijk ook aan alle coaches, ploegafgevaardigden, spelers, mede-bestuurders een welgemeende DANKUWEL!

 

Stay safe en Geniet van jullie vakantie en tot in september!

 

 

Met sportieve groeten,

Jurgen

#fcobzitnooitstil 

Onze sponsors

In samenwerking met