20-01-2020

Nieuwjaarsdrink 18 januari 2020

Tijdens een nieuwjaarsdrink horen traditiegetrouw ook speeches ...

Goede avond,


In naam van de Raad van Bestuur heet ik jullie van harte welkom op onze jaarlijkse nieuwjaarsdrink en dit jaar voor de eerste maal als Oxaco-Boechout zijnde. Koen T’Sijen, burgemeester van Boechout heeft zich verontschuldigd.


Het schrijven van deze speech was niet eenvoudig, want er valt veel te vertellen, wie of wat zet ik de picture, want alles kan of moet vernoemd worden. Geen makkelijke klus maar ik doe een poging.


2019 was het jaar Victor Campenaerts, van de Notre Dame in Parijs, het jaar van de verkiezingen en hoe onze politiekers er maar niet slagen een regering te vormen, massale intrede van e-bikes en bijhorende ongevallen, Hans van Aken – wint voor de 2e maal een gouden schoen of het net niet winnen van een 2e voor Mbokani, het jaar van de Red Lions, het jaar van de PoA Giants, ... maar bovenal het jaar van Oxaco-Boechout.


Na een lang proces was de fusie een feit. Nu pas begon het echte werk. Infoavonden organiseren, uitrustingen aankopen, 2 sites onderhouden, kalenders maken, bijhouden en optimaliseren, toogdiensten uittekenen, coördinatie van Sportpaleis & Lotto Arena optimaliseren, website, promoties, 2 voetbalculturen bij elkaar brengen, ... noem maar op maar bovenal elke speler, coach, ouder meenemen in dit nieuwe voetbalverhaal. Dat is de grootste uitdaging en dat is niet evident. Je brengt 2 middelgrote clubs samen en je vormt 1 nieuwe grote club. We werken dagelijks aan Oxaco-Boechout om elk probleem op te lossen, frustraties weg te nemen maar ook nieuwe uitdagingen aan te gaan.


Een van de vele vragen die ik heb ontvangen was “wat zijn jullie verwachtingen”.  Ik denk dat ik hier voor iedereen kan spreken, iedereen keek uit naar de start van het seizoen maar menig persoon zal dit met een klein hartje hebben gedaan. “Wa got dees geven”  was een gedachte die vaak bij mij op kwam maar met een “open mind”en veel zin kunnen wij alles aan.


Het huidige verloop van de alle competities heeft die verwachting meer dan ingelost en zelfs overtroffen. Maar we mogen ook niet blind zijn voor de huidige moeilijkheden. Wij gaan deze niet uit de weg. Wij weten dat iedereen direct resultaat verwacht maar dat kan niet altijd. Want er is nog heel wat ruimte voor verbetering, onze communicatie naar ouders en leden kan beter, hoe profileren wij Oxaco-Boechout, hoe kunnen we ouders stimuleren om toch maar in de kantine te wachten ipv de wagen, hoe kunnen wij onze leden stimuleren om mee de handen uit de mouwen te steken, hoe seniorenspelers warm krijgen om jeugdwedstrijden te begeleiden, ...  


Daarom wil ik iedereen vragen om vertrouwen te geven aan alle personen die werken aan Oxaco-Boechout. Wij zullen altijd waken over de waarden de van deze club, de sportieve visie en de gezelligheid van Oxaco-Boechout maar dat kunnen wij niet alleen. Daarvoor hebben wij jullie nodig.  Jullie aanwezigheid op en naast het terrein, in de chalet, hulp tijdens evenementen is onbetaalbaar, als coach, als ploegafgevaardigde, als vrijwiligger, als scheidsrechter, als fan. Jullie zijn de garantie voor het succes van Oxaco-Boechout.


Jeugdploegen en damesploegen hebben Oxaco-Boechout een gezicht gegeven tijdens de beker van Boechout, De G werking tijdens haar jaarlijkse G tornooi, de senioren & veteranen in de verschillende bekercompetities.


Heel wat bevriende clubs vragen ons hoe wij erin slagen om 2 eerste elftallen - we spelen in recreatieve 1ste en 4e provinciale B - samen te stellen én daarnaast een belofteploeg en 2 reserve & veteranen ploegen te laten spelen? Hoe slaan wij een brug tussen onze jeugd- & seniorenwerking? Hoe integreren wij de G kids en Youngstars in onze club, wat zijn de noden voor onze dameswerking? Hoe hebben wij 2 jeugdwerkingen in elkaar laten vloeien. Hoe gebeurt de organisatie van alle trainingen en wedstrijden op 2 sites. Vele vragen ... welke je niet in één antwoord kan bevatten.  


Een gedegen voorbereiding en bespreking van de verschillende voorstellen, wat is de impact voor de vereniging, hoe vertalen we dit naar onze achterban, ... dat is de enige manier om een club als Oxaco-Boechout draaiende te houden en te laten groeien. Dit kan enkel door de inzet van alle coaches, ploegafgevaardigden, bestuurders, ouders en vrijwilligers.


Elke coach, ploegafgevaardigde die zich inzet tijdens wedstrijden, trainingen, wedstrijdvoorbereidingen, mailings, extra vergaderingen bijwoont, ...  Merci.


Het boekhoudteam, penningmeester & lidgeldbeheerder hebben het de laatste maanden niet makkelijk gehad, 1 grote vereniging zorgt natuurlijk voor een pak meer werk, onze greenkeepers om de terreinen wekelijks speelkaar te krijgen, coaches die handen uit mouw steken en de materiaalruimte aanpakken en herinrichten, Rudi en Jeroen die de wekelijkse planning in het oog houden, mijn bestuurders, zowel diegene die in Raad van bestuur als in het jeugdbestuur zetelen voor hun inzet.


Een welgemeende merci!


Bij deze dank ik iedereen die helpt aan de ontwikkeling van Oxaco-Boechout!


Graag wil ik een applaus voor Kris Marysael voor de bereidingen van de lekkere hapjes, team Kristel, Ingrid, Sandra, Ulrich, Daan, Siebe voor hun hulp!


Het was al waar genoegen en ik klink met veel goesting samen met jullie op 2020! 2020 zal sowieso een boeiend jaar worden. Daar kan je van op aan!


Santé.  

Onze sponsors

In samenwerking met