20-01-2020

Nieuwjaarsdrink 18 januari 2020 - deel II

WIj wensen jullie het allerbeste voor 2020 ...

Beste FCOB Vrienden,


Een half jaar geleden had ik, tijdens mijn speech, bij de kick off in de tent, een emotioneel moment als eerste ondervoorzitter van FCOB en laatste voorzitter van Oxaco.


Vandaag, beste vrienden, ben ik meer dan ooit overtuigd dat we de juiste afslag genomen hebben door de Olieslagerijstraat,

in bestuurstermen the Oil Buchery Road in te slaan.


We zijn volop bezig FC Oxaco-Boechout op de kaart te zetten, niet alleen in Boechout of in de zuidrand van Antwerpen, maar in heel Antwerpen tot in Vlaanderen toe.


Er zijn weinige clubs in Vlaanderen die zo een uitgebreid voetbalaanbod heeft als uw vereniging.

Bij de jeugd van U6 tot U23 en dan nog een belofteploeg. Seniorenvoetbal zowel op recreatief niveau als provinciaal. Veteranenvoetbal ontbreekt ook niet. Damesvoetbal zit nog steeds in de lift. Ook bij FCOB. En uiteraard niet te vergeten maar even belangrijk onze vrienden en spelers van het G-voetbal.


Dit vergt een behoorlijke organisatie. Wedstrijden en trainingen plannen. Bestellingen Horeca. Aangifte BTW, Boekhouding, innen lidgelden noem maar op. Soms zijn er links of rechts wat groeipijnen, maar ook in de beste relaties zijn er al eens discussie. Daar kunnen we alleen maar beter van worden. Personen persoonlijk bedanken ga ik niet doen want ik ga zowiezo wel iemand vergeten en dat wil ik te allen tijde voorkomen.


Wie ik wel wil bedanken zijn jullie hier aanwezig en bij uitbreiding alle spelers, coaches afgevaardigden, trainers, ouders, grootouders, familie. Zonder jullie geen voetbal, zonder jullie geen Fc Oxaco- Boechout. En daar mogen jullie best trots zoals wij als bestuur ook trots op jullie zijn. Zet daarom nu even uw glas opzij en geef uzelf en terecht en verdiend applaus.


Beste FCOB vrienden, stilstaan is achteruitgaan iedereen weet dat. Als bestuur weten we dat ook. De fusie heeft ervoor gezorgd dat we enorm gegroeid zijn. De infrastructuur is echter hetzelfde gebleven. De gemeente Boechout heeft in hun beleidsplan te kennen gegeven het project FCOB te ondersteunen.


We zijn in gesprek met burgemeester en schepen van sport om de site hier op te waarderen naar de normen van hedendaags sportcomplex. Dit vraagt echter ook investeringen van onze kant. We hopen u daar in de eerste jaarhelft meer duiding over te kunnen geven.


Een eerste investering die we reeds gedaan hebben is de electronische kassa. Payconiq was u al bekend maar u kan nu ook betalen via uw clubcard en opladen en binnenkort ook via bancontact. Best is de app KNIPP al op je smartphone te downloaden


Bij een nieuwjaarsreceptie horen uiteraard ook wensen bij. Ik wens u een gezond en blessurevrij jaar. Met veel kampioenen en veel geluk en liefde voor jullie en jullie naaste.


Maar bij een nieuwjaarsreceptie hoort ook een nieuwjaarsbrief. Zeker als uw ondervoorzitter een beetje autistisch is en wat structuur nodig heeft.


Ondertussen mogen de mensen de glazen al even terug vullen.


Het is eigenlijk een interactieve nieuwjaarsbrief waarbij u steeds het juiste woord moet aanvullen.


Rijmen en dichten zonder u gat op te lichten


Liefste  FCOBER’s,

Beste Fc Oxaco-Boechout sportvrienden,


Ik kom vandaag met mijn gespierde voetbalbeentjes


Over deze versleten en kapotte steentjes


Om u zoals vele sportieve mensen


Ontzettend veel voetbalplezier te wensen


Voetballen bij FCOB is heel leuk en plezant


Op deze site hier, maar ook aan de overkant


We spelen verzorgd voetbal met durf en lef


Maar tonen altijd heel veel respect voor de ref.


Tappen in Lotto en sportpaleis doen we dan weer met veel plezier


Anders komt uit die kraan daar geen bier.


Onze voorzitter van de club is zeker niet mis,


Iedereen kent hem zelfs bij naam Jurgen Smis.


Ik beloof jullie voetbalclub waar je zielsveel van houdt


Dat is vast en zeker Oxaco-Boechout.


Nog een vergadering hier en een vergadering daar


Het bestuur wenst u een gelukkig nieuwjaar.Uw kapoen


Alain


Boechout 18 januari 2020


Onze sponsors

In samenwerking met