20-01-2019

Nieuwjaarsdrink zaterdag 19 januari 2019

Zaterdag 19 januari hebben 70 aanwezigen van Nieuw Boechout & FC Oxaco op 2019 en de toekomst getoost!

Speech Nieuwjaarsdrink 19 januari 2019


Beste genodigden, Beste coaches, collega-bestuurders, ouders, spelers, fans van Nieuw Boechout en onze gerespecteerde buren van Fc Oxaco, welkom!


2019 zal het jaar worden van of net niet van de Brexit, is ook het jaar van coalities die niet alleen bestaan uit winnaars maar ook uit verliezers, burgemeesters die hun sjerp neerleggen voor het al dan niet hogere doel, een jonge generatie welke in Brussel betoogt voor het klimaat en hier voor graag spijbelt (misschien een tip aan alle ouders die in hun wagen wachten tijdens trainingen & wedstrijden – wij beschikken over een warme kantine, je motor hoeft niet te draaien terwijl je wacht), is het jaar van de muur van Trump, het aanleggen van een fiets-o-strade tussen Lier – Boechout – Mortsel - Berchem en Antwrpen,  is het ook jaar waarin de voorzitter van Nieuw Boechout 40 jaar oud wordt maw ik loop hier binnenkort 30 jaar rond, Bart De Paepe, Nick Laureyssen, Ghislaine Rooms, Eddy De Paepe, ... lopen hier al iets langer rond. Maar 2019 wordt of is HET JAAR VAN DE FUSIE TUSSEN FC OXACO & NIEUW BOECHOUT. 


Hopelijk geeft de algemene vergadering van beide verenigingen in maart groen licht voor een definitieve fusie. Dan kunnen wij eindelijk naam, kleuren, samenstelling van de Raad van Bestuur, samenstelling van jeugdraad, aantal ploegen, .... en al het mogelijke waar wij en met wij bedoel ik de Raad van Bestuur van beide clubs, vrijwilligers, ... aan denken vertellen, want het ligt op het puntje van eenieders tong maar vooraleer het zover is blikken wij nog even terug op het voetbalseizoen 2018.


Op het einde van het laatste voetbalseizoen, onder KVV vlag, in april 2018 hebben wij helaas geen kampioenen kunnen vieren maar het was daarom niet minder leuk, een delegatie van 100tal spelers en ouders was present op het tornooi van Hoevelaken in Nederland, G ploeg heeft dan weer een goede indruk achtergelaten op het voetbalevenement sterren op de grasmat.


Wekelijks worden jullie kinderen door een team van enthousiaste vrijwillige trainers en coaches ondergedompeld in de magie van het voetbalspelletje. Het spelletje waar wij de afgelopen zomer zo van hebben genoten en dit dankzij onze rode duivels. En dankzij de deskundige ondersteuning van Thierry, Maarten en Wim De Sitter. En dat het goed gaat is een understatement, een bloeiende G werking, een groeiende jeugdwerking, 2 ploegen hebben een kampioenstitel gevierd in november, na het eerste luik van de competitie, alle andere ploegen hebben altijd de kleuren van NB en fc oxaco met hart en ziel verdedigd.  


Deze coaches verdienen een gigantische pluim en waanzinnig applaus want zij staan er in weer in wind, de ene week met voldoende spelers, de andere week is het puzzelen om een 3tal, 5tal, 8tal of 11tal op te stellen En vaak helpen zij ook nog andere teams! Aan alle coaches een welgemeende & oprechte merci!  


Beste ouders: geef coaches en trainers de tijd om jullie kinderen te leren kennen en als jullie vragen hebben over een bepaalde beslissing van een coach of bestuur of kleine of grote problemen, bel ons, mail ons, spreek je coach aan in de kantine, … maar doe het niet via de sociale media.  


Ik het net vernoemd, Voetbal Vlaanderen en haar digitale platform. Het is een raar iets, de ene week werkt het fantastisch, de andere week willen wij ervan af. We toosten op Rudi, Piet en Kris, om iedereen op de één of andere manier in e-kickoff te registreren, al was het maar omdat wij voor een 1ste maal hiermee werken. Het was een huzarenstuk.   


Wij zijn er bijna …


Dit is waarschijnlijk de laatste maal dat wij een nieuwjaarsdrink als Nieuw Boechout organiseren, hopelijk doen wij dit binnenkort als 1 nieuwe vereniging, dat wij al samen kunnen feesten is reeds bevestigd.


Op 19 december hebben FC OXACO en Nieuw Boechout een hamburgertraining georganiseerd, het was een succes, zowel op het veld als naast het veld. Er was een delegatie van FC OXACO op de après ski party. Trouwens puik georganiseerd door de spelers van de eerste ploeg.


Dat wij kunnen vergaderen staat ook buiten kijf, we hebben al heel wat vergaderingen achter de rug maar het einde is in zicht en dan kunnen wij knallen. Maar we kunnen dit niet alleen, hiervoor hebben wij ook hulp nodig van de ouders. Dit is een echte oproep aan alle ouders van alle spelers: neem deel aan de “open-deur” momenten, er volgen nog enkel zulke momenten. Nu kan je mee zaken bepalen en ons op een constructieve manier ondersteunen of adviseren maar je moet er tijd voor willen vrij maken.


De onderlinge contacten beloven veel goeds, ik zou dan ook graag iedereen willen bedanken voor hun open vizier om mee in dit nieuwe project te stappen en spelers en ouders van beide clubs met open armen te ontvangen. Ik ben ervan overtuigd dat dit in de toekomst ook zal gebeuren. Vandaag werken een aantal ploegen en ouders van Nieuw Boechout reeds mee aan deze wisselwerking & integratie. Raf van Linden, Nancy van Ginneken en hun mix van NB & FC Oxaco U13 spelers, alsook onze U10 spelers die een seizoen aan den overkant sjotten.


Last but not least, we klinken op onze alle vrijwilligers,  ook dit jaar hebben wij afscheid genomen van een aantal vaste waarden op verschillende posities, Wendy van Nunen, Dries Dehing, Rudi Weerts, Kurt Hullenkremer maar we verwelkomen ook nieuwelingen Senne Janssens, Michael van den Broeck, Diana de Peuter (afg. 1ste elftal) ... , onze vaste tappers Sandra, Ingrid & Marianne, op onze boekhouding, Kristel en Tom voor organisatie en degustatie-BBQ, op iedereen ... Merci en schol! 

Onze sponsors

In samenwerking met