19-03-2020

Update coronavirus 19/03/20

#FCOB

De crisiscel van KBVB heeft vanmorgen beslist dat alle wedstrijden (professioneel, (betaalde) amateurs en recreatief) MINSTENS tot 30 april 2020 worden afgelast/opgeschort.


Of en hoe op alle niveau's de competities nog zullen afgewerkt worden, is aan een werkgroep overgelaten. Daarover volgt op een later moment meer info, maar het zal in elk geval afhangen van hoe het corona-virus evolueert.


Collectieve trainingen blijven verboden tot 5 april 2020. Ook hier zal worden afgewacht of deze termijn nog moet worden verlengd.

Help dus mee om de curve zo snel mogelijk onder controle te krijgen en vermijd onnodige contacten.


Bij de beslissing over de afwerking van wat nog rest van de competities zal op provinciaal niveau (amateurs en recreatief) rekening gehouden worden met de volgende richtlijnen :

- Geen jeugdcompetitie op Hemelvaartsdag en tijdens het Pinksterweekend, om de organisatie van jeugdtornooien te stimuleren.

- Het afwerken van de reguliere competities voor stijgen en dalen. Dit van D2 tot P4, maar ook voor het recreatief voetbal, futsal en minivoetbal.

- Uiterlijk de laatst ingeplande speeldag van de eindronde op zondag 28 juni.

- Voor hogere jeugdcategorie├źn vanaf U13 tot en met U21 zal de laatste speeldag uiterlijk 24 mei georganiseerd worden in functie van de examens van het middelbaar en hoger onderwijs.


- Voor de lagere jeugdcategorie├źn vanaf U6 tot en met U12 zal er een aangepast schema worden gemaakt rekening houdend met de jeugdtornooien.

- Clubs zullen hun jeugdwedstrijden in onderling overleg kunnen verplaatsen.

- Forfait zal gegeven kunnen worden zonder boete.

Onze sponsors

In samenwerking met