Welkom bij G kids & Youngstars van Fc Oxaco-BoechoutOntstaan

Opgericht in 2003 door twee ouders met kinderen die school liepen op BLO RITMICA te HOVE. Dankzij hun initiatief kunnen nu ook kinderen met een beperking genieten van één van de mooiste ploegsporten. Om allerlei praktische redenen is de ploeg in 2008 verhuisd naar de terreinen van Nieuw Boechout waar het team ook meteen werden opgenomen in de jeugdwerking. Nieuw Boechout was de eerste ploeg in het KVV van de provincie Antwerpen met een G-werking.

Omdat de spelersgroep ondertussen is uitgebreid tot 30 leden, wordt er sinds dit seizoen in drie leeftijdscategorieën (Kids, Teens, Niveau 2) getraind, werken we met minstens één trainer/begeleiders per team, een back up-trainer en één centraal aanspreekpunt/vertrouwenspersoon. Het ledenaantal blijft jaar na jaar stijgen wat onze manier van aanpakken bevestigt.

In 2018 is F.C. O.X.A.C.O. gefuseerd met NIEUW BOECHOUT en opgegaan in FC OXACO-BOECHOUT. Dat is onze G-werking alleen maar ten goede gekomen. Ondanks de schaalvergroting is er meer duidelijkheid in de structuur gekomen.

Visie

Voetbal op maat van jongeren met autisme of een andere beperking (verstandelijke-, auditieve- of motorische beperking). De bedoeling is om iedereen op een aangepaste manier voetbaltechnieken bij te brengen. Daarnaast is vooral het plezier in het spel en de sociale interactie belangrijk. Zowel tussen spelers als ouders.

Respect, fair play, teamspirit en speelkansen voor iedereen staan hoog in het vaandel van de G KIDS & YOUNGSTARS.

Er worden door FC OXACO-BOECHOUT ook allerlei nevenactiviteiten georganiseerd (Kerstvoetbal, Sinterklaasfeest, Frietjestraining, Vriendjesdag, bowling, Jupiler Pro League wedstrijd bijwonen, ...) waarbij ook de G PLOEG en de ouders betrokken worden.

Organisatie

We hebben onze spelersgroep in drie categorieën ingedeeld afhankelijk van leeftijd en/of capaciteiten, jongens en meisjes!
  • Kids: 8 tot 11 jaar
  • Teens: 11 tot 14 jaar
  • Niveau 2: vanaf 14 jaar
Per groep is er een trainer, met een enorme praktische kennis over ASS, die elke zaterdag tussen 0945uur en 1115uur de trainingen in goede banen leidt. KIDS en TEENS nemen enkel deel aan de vele G-voetbaltornooien die in de provincie Antwerpen worden georganiseerd. Beide teams zijn ingeschreven voor de drie- of vierhoekstornooien van Voetbal Vlaanderen. Er zijn er dit seizoen vier ingepland.

Niveau 2 neemt naast de tornooien ook nog deel aan een G-competitie wat neerkomt op een 12tal wedstrijden per seizoen.

Alle teams zullen naar jaarlijkse gewoonte aanwezig op het Kick Off tornooi ingericht door de KBVB. De eerste zaterdag van oktober organiseert de G PLOEG van FC Oxaco-Boechout zijn jaarlijks G-tornooi op haar terreinen aan de Olieslagerijstraat in Boechout. Daar komen jaarlijks bijna 200 spelers op af om een ganse voormiddag in drie categorieën wedstrijdjes te spelen.

De G KIDS & YOUNGSTARS van FC OXACO-BOECHOUT wordt volledig ondersteund door FC OXACO-BOECHOUT en wij maken dan ook deel uit van de jeugdraad. Dat bevordert niet alleen de wisselwerking met het bestuur maar ook met de andere jeugdploegen van FC OXACO-BOECHOUT.

In 2020 gaan we werk maken van het UNIFIED-project van Voetbal Vlaanderen. Dwz dat er een aantal keer per seizoen wedstrijden worden gespeeld en trainingen worden gegeven met een gezonde mix van G- & reguliere spelers. De eerste UNIFIED keeperstraining was een feit bij aanvang van het seizoen 2019-2020.

Praktisch

G KIDS & YOUNGSTARS van FC OXACO-BOECHOUT kunnen beschikken over de prachtige infrastructuur van FC OXACO-BOECHOUT zijnde drie terreinen, 6 kleedkamers en een ruime kantine op een rustige en veilige locatie.

Geïnteresseerde spelers mogen gratis 3 proeftrainingen afwerken. Nadien bedraagt het lidgeld euro 80/per persoon, inclusief verzekering, outfit/trainingspak, ondersteuning door S Sport/Recreas, Voetbal Vlaanderen en FC OXACO-BOECHOUT.

Contactpersoon G PLOEG

Piet Degraeve
Tel : 0476 30 08 60
piet@pietdegraeve.be
FC OXACO-BOECHOUT
Facebook
G ploeg 1

G ploeg 2

G ploeg 3

Onze sponsors

In samenwerking met